Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση για την ΕΡΤ

Η Διοίκηση της ΕΡΤ είναι υπόλογη. Δεν έχει κανένα άλλοθι για τους χειρισμούς της στο θέμα της επιλογής των συμβασιούχων, των οποίων θα ανανεωθούνοι συμβάσεις.
Έθεσε η ίδια κριτήρια. Και η ίδια δεν τα τήρησε. Κατηγοριοποίησε η ίδια και κατά το δοκούν τους συμβασιούχους. Και η ίδια δεν τήρησε την κατηγοριοποίησή της. Δηλώνει η ίδια ότι διοικεί όλη την ΕΡΤ. Και η ίδια έδειξε πως ενδιαφέρεται μόνο για ένα τμήμα της.
Η Διοίκηση της ΕΡΤ απέδειξε, επιπλέον, πως είναι όμηρος των επιλογών μιας «παραδιοίκησης» με γνωστά χαρακτηριστικά και επιδιώξεις.
Οφείλει να δημοσιοποιήσει αμέσως τη «βαθμολογία» -συνολική και κατά κριτήριο- επιτυχόντων και επιπλαχόντων. Κι από κει και πέρα είτε να διορθώσει με διαφανή τρόπο τις επιλογές της είτε να επαναλάβει τη διαδικασία εξ αρχής.
Ειδάλλως υπάρχει και η οδός της παραίτησης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει να πάψει να αντιμετωπίζει την ΕΡΤ σαν «συνδικαλιστικό σάκο του μποξ». Οφείλει να εγκαταλείψει τις υπερεπαναστατικές πομφόλυγες που καταλήγουν να ευνοούν τις πιο συντηρητικές και αρχαϊκές πρακτικές.
Αντ’ αυτών, οφείλει να αναλάβει αμέσως πρωτοβουλίες που –με αφορμή και αιχμή το ζήτημα του χειρισμού των συμβασιούχων- θα υπερασπίζονται μια σύγχρονη και υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία θα λειτουργεί αξιοκρατικά, δημοκρατικά και με διαφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου