Τρίτη 23 Απριλίου 2013

O δημοσιογραφικός κλάδος χρειάζεται, Ενότητα, Μεταρρύθμιση και Προοπτική!

Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση από τη πρώτη μέρα της δημιουργίας της έθεσε ως προτεραιότητα την ανάκτηση της χαμένης τιμής των δημοσιογράφων, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη τόσο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο και στα κεντρικά όργανα της ΠΟΕΣΥ. Το πρώτο βήμα προκειμένου να αναδειχθεί ένας ριζοσπαστικός μεταρρυθμιστικός πόλος στον δημοσιογραφικό κλάδο έγινε με επιτυχία.

Τώρα ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε στη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα & συνεύρεση των δυνάμεων που επιδιώκουν να αρθρώσουν έναν σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό λόγο μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές, οι οποίες έχουν "βαλτώσει" εδώ και χρόνια τόσο την ΕΣΗΕΑ, όσο και την ΠΟΕΣΥ.

Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της έτσι ώστε η συνεργασία να μην είναι ευκαιριακή, τυχαία και ιδιοτελής. Μας ενώνουν κοινές αντιλήψεις, δεσμεύσεις και αποφάσεις για ένα δημιουργικό και αγωνιστικό συνδικαλισμό που έχει επιχειρήματα και προτάσεις, υπερασπίζεται με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα του κλάδου, μπορεί να θωρακίσει την αξιοπιστία της συνδικαλιστικής δράσης, να ενισχύσει στους συναδέλφους μας την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και την συμμετοχή. Μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πορευθούμε με αξιοπρέπεια.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε ο δημοσιογραφικός κλάδος χρειάζεται, Ενότητα, Μεταρρύθμιση και Προοπτική!

Μάκης Διόγος

Εκπρόσωπος της Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης στο Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου