Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Η μεγάλη κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος στον δημοσιογραφικό κλάδο και στην ΕΣΗΕΑ μας οδήγησε πριν από δυο χρόνια στην απόφαση να δημιουργήσουμε τη ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ. Μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση κατάφερε να συγκροτήσει ένα εξαιρετικής ποιότητας ψηφοδέλτιο και να εκλέξει έναν σύμβουλο στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Στα δυο χρόνια παρουσίας μας στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών σταθήκαμε με υπευθυνότητα απέναντι στα προβλήματα του κλάδου, αγωνιστήκαμε για την αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων μέσα σε πολύ δύσκολες πολιτικές και συνδικαλιστικές καταστάσεις, έχοντας απέναντι σχεδόν το σύνολο των παρατάξεων που εκπροσωπούσαν (και εκπροσωπούν) τον παλιό, φθαρμένο, συντεχνιακό συνδικαλισμό. Και τα καταφέραμε. Καταθέσαμε το διαφορετικό, μεταρρυθμιστικό στίγμα μας.


Στις 18 και 19 Ιουνίου θα διεξαχθούν ίσως οι κρισιμότερες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ. Είναι η στιγμή που οι μεταρρυθμιστικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις του κλάδου πρέπει να δώσουν τη μάχη για την ριζική αλλαγή του συνδικαλιστικού τοπίου.
Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των εκλογών, θεωρούμε ότι η ήρθε η στιγμή να προχωρήσουμε στη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και συνεύρεση των δυνάμεων που επιδιώκουν να αρθρώσουν έναν σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό λόγο μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές, οι οποίες έχουν "βαλτώσει" εδώ και χρόνια την ΕΣΗΕΑ.


Η Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση συμμετέχει στο ενωτικό ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ».Προχωράμε για ένα δημιουργικό και αγωνιστικό συνδικαλισμό που έχει επιχειρήματα και προτάσεις, υπερασπίζεται με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα του κλάδου, μπορεί να θωρακίσει την αξιοπιστία της συνδικαλιστικής δράσης, να ενισχύσει στους συναδέλφους μας την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και την συμμετοχή. Μας ενώνει η αγωνία για την κρίσιμη κατάσταση στο χώρο της ενημέρωσης. Γνωρίζουμε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πορευθούμε με αξιοπρέπεια.

Στις εκλογές στις 18 και 19 Ιουνίου οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του δημοσιογραφικού κλάδου με το ψηφοδέλτιο «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ-ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΥΠΕΡΒΑΣΗ», ενώνουμε δυνάμεις, τολμούμε και διεκδικούμε. Αφήνουμε πίσω ξεπερασμένες πολιτικές, συμπεριφορές και νοοτροπίες.

Μάκης Διόγος
Εκπρόσωπος Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου