Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Ο Ηλίας Κανέλλης στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Ο Ηλίας Κανέλλης, που στάθηκε τυχερός στη κλήρωση με τον ισοψηφίσαντα Βασίλη Λυριτζή, θα είναι ο εκπρόσωπος της "Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης" στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Ο Ηλίας γεννήθηκε το 1960. Το 1984, φοιτητής ακόμα, εξέδωσε το κινηματογραφικό περιοδικό "Κάμερα" και, έκτοτε, έμεινε στο χώρο του κινηματογράφου και της κριτικής του. Παράλληλα, εργάστηκε στο χώρο του Τύπου, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες: διορθωτής, επιμελητής ύλης, ρεπόρτερ, κριτικός τέχνης, πολιτικός αναλυτής, αρθρογράφος, αρχισυντάκτης, διευθυντής συντάξεως. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα Τα Νέα και στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Είναι εκδότης του περιοδικού The Books' Journal.
γράψει το βιβλίο "Εθνοχουλιγκανισμός. Η ελληνική κοινή γνώμη στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 της Αθήνας" (εκδ. Οξύ) και έχει επιμεληθεί τις κινηματογραφικές μονογραφίες "Σταύρος Τορνές" (με τον Σταύρο Καπλανίδη και, για την ιταλική έκδοση, με την επιπλέον συνεργασία με τον Sergio Grmek Germani), "Κώστας Γαβράς", "Σταύρος Τσιώλης".

1 σχόλιο: