Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Με το βλέμμα στο μέλλον

Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποτελούν δικαίωση για τις επιλογές της "Δημοσιογραφικής Μεταρρύθμισης". Μετά την πολύ καλή παρουσία στις πρόσφατες εκλογές στηνΕΣΗΕΑ (όπου με ποσοστό 10,5% εκλέξαμε τον Ηλία Κανέλλη στο ΔΣ), ήρθε το 6ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ να επιβεβαιώσει ότι η ΔΗ.ΜΕ. μπορεί να είναι ο καταλύτης στις εξελίξεις του συνδικαλιστικού κινήματος των δημοσιογράφων.
Η επιλογή μας να συγκροτήσουμε στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ, μαζί με την Δημοσιογραφική Ενότητα (ΕΣΗΕΑ), την Δημοσιογραφική Ενότητα-Προοπτική (ΕΣΗΕΜΘ) & την Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων (ΕΣΠΗΤ), την παράταξη "Ενότητα-Μεταρρύθμιση-Προοπτική" δικαιώθηκε με την πρώτη θέση στις εκλογές για το νέο ΔΣ. Αυτό για μας αποτελεί το πρώτο βήμα για την συνεύρεση των δυνάμεων που επιδιώκουν να εκφράσουν έναν σύγχρονο, προοδευτικό, δημοκρατικό συνδικαλιστικό λόγο μακριά από κομματικές αγκυλώσεις και παλαιοσυνδικαλιστικές τακτικές, οι οποίες έχουν "βαλτώσει" εδώ και χρόνια τόσο την ΕΣΗΕΑ, όσο και την ΠΟΕΣΥ.
Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ είναι για την "Δημοσιογραφική Μεταρρύθμιση" είναι ο δεύτερος σταθμός (μετά τις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ) στην προσπάθεια να αλλάξει σελίδα το συνδικαλιστικό κίνημα των επαγγελματιών δημοσιογράφων. Τα αποτελέσματα μας κάνουν περήφανους, αλλά συνάμα μας γεμίζουν ευθύνη για τη συνέχεια...

Μάκης Διόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου